Logo kwiek klein al

Beweegmarkt 6 oktober 2018

Zaterdag 6 oktober 2018 worden er in sporthal Heuvelland veel (nieuwe)beweegvormen gepresenteerd voor senioren vanaf 50 jaar. Vanaf 11.00 tot 16.00 uur ben je welkom om te kijken en/of ook om mee te doen aan de velen vormen van bewegen. Neem en paar sportschoenen mee, zodat je direct mee kunt doen. Liever niet meedoen? Kom dan kijken en beslis later of je een van de vormen gaat proberen. 

Demo’s en meedoe- sessies:

Testen en meten: een test voor senioren waarin er op 10 punten wordt getest en gemeten hoe jouw conditie ervoor staat op dat moment. Deze test duurt ongeveer 1 uur en na afloop krijg je van een adviseur een beweegadvies mee.

Disq training, de nieuwe buiten beweeg -activiteit waar je met een gordel om de heupen waaruit snoeren lopen die via enkelgordels en vervolgens aan de handen verbonden zijn zodat oefeningen en loopvormen met weerstand gedaan kunnen worden. Een revolutie in het bewegen vanuit de schaatssport, ook bekend als de uitvinding van Wendy van Dijk. Deze buitenactiviteit wordt in de markt gezet door studenten van de HAN.

Dynamic tennis meedoen of kijken om te zien of dit een beweegvorm voor jou is? Dynamic tennis wordt gespeeld met een klein racket, een speciale bal, over een tennisnet, op een badmintonveld met de regels van tafeltennis. Een dynamisch voor het reactievermogen en conditie.

Qi Gong, komt vanuit de oosterse geneeswijze en is heilzaam voor de gezondheid, rustige bewegingen die goed zijn voor lijf en geest en zorgt voor veel energie.

Old Stars, een voetbalvorm voor senioren, lekker pingelen en voetballen, lopend, niet hoger spelend dan de heup, geen sliding meer, en op een klein veld. De voetbalvariant voor de senior met toekomst! Een student van de ROC leert jou alle regels. Voor deze proeftraining, waarin iedereen mee kan doen wordt de zaal vrijgemaakt 15.00 tot 16.00 uur.

Bewegen op muziek, sport en spel, dé wekelijkse vorm van bewegen die mateloos populair is in Berg en Dal. In veel zalen en buurthuizen op velen diverse met mooie materialen gegeven. Bewegen op muziek is een activiteit in Berg en Dal, gezellige en goed voor het lijf.

Valpreventie: dé angst voor de senior: vallen en niet meer omhoog komen waardoor je de regie op het leven verliest.

Hier is iets aan te doen! Er is een parcours aanwezig waarop je kunt oefenen. Kom meedoen, kijken en luisteren naar de docent die de valpreventie-lessen In Balans geeft. Deze cursus, waarin je leert hoe je een val kan voorkomen en hoe je de spieren versterkt zodat je minder snel de balans verliest, wordt dit najaar weer gegeven in Berg en Dal.

Presentaties:

Presentatie van de Nierstichting met interessante stellingen over het gebruik van zout! Zout is schadelijk en niet goed voor onze gezondheid. Kom luisteren wat de Nierstichting hierover te zeggen heeft.

Presentatie over “Goed Gevoed Ouder Worden”; dat wil toch iedereen? Bij het ouder worden is een goede voeding, samen met beweging belangrijk voor het behoud van spierkracht en conditie. Misschien merkt u dat minder ver kunt lopen dan voorheen, of dat u meer moeite krijgt met de dagelijkse activiteiten? Dit kan te maken hebben met uw voeding. Want als eten moeilijker wordt, kan dat leiden tot tekorten en uiteindelijk ondervoeding. Maar wat is nu goed voeding? “Goed Gevoed Ouder worden” is voor iedere senior belangrijk wordt verzorgd door Mariëlle Claassen, diëtiste van Baseline voedingsadviesburo.

Kortom: kom 6 oktober tussen 11.00 en 16.00 uur naar Sporthal Heuvelland en kom kijken naar nieuwe en bestaande uitdagingen van Kwiek Actieve Leefstijl, de verenging die dit jaar 10 jaar bestaat, en in alle kernen van Berg en Dal te vinden is. Er wordt gewerkt op drie niveaus. 

Je bent welkom, de kantine is open en er is naast bewegen muziek en veel gezelligheid en de kantine is open voor een kopje koffie.

ZIe ook bijgaande posterposter-beweegmarkt-10-jaar-bestaan.pdf

Kwiek Actieve Leefstijl bestaat 10 jaar 👍

 Jubileumfeest Kwiek op 24 november 2018.

  

Er wordt al 18 jaar gesport met senioren in Groesbeek.

10 jaar geleden hebben enkele leden het initiatief genomen om er een vereniging van te maken. Dit werd Actieve Leefstijl en met werknaam Kwiek Groesbeek.

Bij de start waren er bijna 200 leden.

Na de gemeentelijke herindeling is de naam veranderd naar Kwiek Actieve Leefstijl nu met ruim 600 leden uit alle kerkdorpen van de gemeente Berg en Dal.

Dit heugelijk feit gaan we vieren op 24 november 2018 in 't Zwaantje. 

Wat we precies gaan doen?

Daar is de commissie momenteel druk mee. 

Reserveer de datum vast in uw agenda: 

24 november 2018 ’t Zwaantje Mook

 

Muziek, cabaret, toespraken en de dansvloer is open, want we blijven bewegen. 

Na de zomervakanties beginnen we met de inschrijvingen.

Want we willen graag weten met hoevelen wij dit gaan vieren.

U wordt per mail en door de begeleiders op de hoogte gehouden.

 

De Commissie

 

           

laatste nieuws

LESSEN DYNAMIC TENNIS IN HEUVELLAND

Datum: 10 oktober 2018
Categorie: Algemeen
Vindt u het leuk om tennis, badminton en of tafeltennis te spelen? Dan is Dynamic Tennis de ideale oplossing voor u! Dynamic Tennis wordt gespeeld in een sporthal, dus ook slecht weer hoeft niet meer in de weg te staa... Lees meer

Nordic Walking 12 oktober 2018

Datum: 06 oktober 2018
Categorie: Algemeen
De vrijdagmorgengroep start elke 2e vrijdag van de maand vanaf een andere locatie.Vrijdag 12 oktober 2018 starten we om 10.00 uur vanaf de rode poort op het einde van de Ketelstraat. De rode poort is 250 meter verder ... Lees meer

Qi Gong terug in Groesbeek

Datum: 19 september 2018
Categorie: Algemeen
We starten weer met Qi Gong in Groesbeek. Vanaf vrijdag 21 september a.s. van 13.30 tot 14.30 uur wekelijks in de gymzaal van voorzieningenhart Op de Heuvel, Ericastraat 33. Eerste les is gratis! Lees meer

Kenninsmakingsles Nordic Walking

Datum: 19 september 2018
Categorie: Algemeen
Voor iedereen die buiten wil bewegen: zaterdag 27 oktober om 9.00 en om 11.00 uur gratis kennismakingsles Nordic Walking vanaf Herberg 't Zwaantje te Mook. ALs je mee wil doen, bel dan even naar Mairan Schij... Lees meer

DISQ Training

Datum: 19 september 2018
Categorie: Algemeen
De DISQ is een opkomend product waarmee je je oefeningen zoals wandelen en fitnessoefeningen effectiever maakt. De DISQ bestaat uit een band om je heup en om elke enkel een band. Aan de heupband zit een katrol be... Lees meer

10 jarig jubileum

Datum: 10 juli 2018
Categorie: Algemeen
Jubileumfeest Kwiek op 24 november 2018. Er wordt al 18 jaar gesport met senioren in Groesbeek. 10 jaar geleden hebben enkele leden het initiatief genomen om er een vereniging van te maken. Dit werd Actieve Leefsti... Lees meer

Privacybeleid

Datum: 09 juni 2018
Categorie: Algemeen
De nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die op 25 mei 2018 van kracht is, roept veel werk op, maar ook veel vragen. Al onze leden, bestuursleden, docenten en donateurs hebben er mee te maken. In... Lees meer

Wijziging aanvangstijd maandagmorgen Nordic Walking

Datum: 01 mei 2018
Categorie: Algemeen
De aanvangstijd van de maandagmorgengroep Nordic Walking, die start bij De Wolfsberg, is gewijzigd in 10.00 uur. Lees meer