Logo kwiek klein al

Zoeken

Van alles wat

Van alles wat!

Het is de bedoeling dat hier leuke dingen komen te staan van en over de sportgroepen. Maar ook tips, reacties, oproepjes aan en van leden, etc.

Heb je iets leuks te melden, stuur dan een mail naar lakeiwk.[antispam].@kpnmail.nl

img-3324

En een lól dat we hebben!!

En een lól dat we hebben! Ik sta er natuurlijk niet op want ik nam de foto’s.

Na afloop zijn we moe en tevreden. Alles staat weer strak, voor zover dat op onze leeftijd nog kan.

Voor mij begon het met een fitness test bij Kwiek, en een advies op welk niveau ik me het best kon inschrijven voor een activiteit. Dat was dan sport en spel op woensdagmiddag om 4 uur. We staan dan in de sporthal “Morgen-Fit” in Ooij. Liever vandaag fit; morgen komt de spierpijn, weet ik uit ervaring. “Dan hebben jullie hard gewerkt”, zegt onze docent senioren sport, Toin Jongen.

Het begint met lopen op muziek: zoiets als bommen: bewegen op muziek, in een tempo net boven mijn normale loop tempo, en op muziek die we kunnen meezingen, als we nog adem over hebben en de tekst niet zijn vergeten. En dan allerlei bewegingen erbij met armen en benen. Intussen wordt er bij gekletst. Wonder dat er nooit iemand struikelt. Ik ben niet muzikaal genoeg om het zeker te weten, maar ik vermoed dat de docent de muziek uit kiest in oplopend tempo.

We eindigen met een spel gebaseerd op volley-, korfbal, badminton, hockey en zo meer maar uiteraard met aangepaste middelen en spelregels. We worden dan best fanatiek en gaan dan toch voor de punten. Maar er wordt ook veel gelachen. Gelukkig maar want het middendeel met de grondoefeningen was toch even afzien.

Wat mij betreft een prima manier om plezier en gezond bezig zijn te combineren. Thuis heb ik het geprobeerd met een roei-trainer en een cross-trainer, maar dát is saai! Het spul staat nu bij mijn kinderen en ik betwijfel of ze er nog iets mee doen. Geef mij maar een gezellige groep en een trainer die je dingen laat doen die je in je eentje nog geen vijf minuten volhoudt.

Er kunnen nog een paar mensen bij. Als je aarzelt: je kunt ook gewoon twee keer proberen of het je bevalt. Vragen? Bel me gerust op 024-3221747 of kijk op de website van Kwiek Actieve Leefstijl (www.kwiekactieveleefstijl.nl) .) Je ziet dan ook de andere activiteiten en groepen.

Evert Ruiter, Ubbergen

 

PS.: meer foto's vind je bij het menu-item fotoalbum!

Reactie van Wim Goossens m.b.t. valpreventie

Hallo,

Ik heb deze cursus al 2 keer gevolgd, ben ook al vanaf het begin Kwiek lid op de HORST in de Slenk. Kan deze cursus van harte voor iedereen aanbevelen, het heeft mij zeker geholpen omdat ik heel onstabiel ben. Ik begrijp niet waarom niet veel meer ouderen gebruik maken van de mogelijkheden die aangeboden worden om te bewegen op een verantwoord nivo.

Zowel op sociaal als ook op sportief gebied vind ik het heerlijk om op maandagmiddag in de Slenk te sporten/bewegen met een aantal andere Kwiekers. Ik hoop dat nog lang te kunnen doen!

 

Groetjes  voor alle medewerkers van Kwiek maar vooral voor Marian Schijf komen van:

Wim Goossens.

WANDELTOCHTEN DECEMBER 2017 EN JANUARI 2018

Op donderdag 28 december hebben we de jaarlijkse N 70 route voor de snelle lopers en een kortere tocht vanaf de Diepe gelopen. 

Zo’n 28 lopers vertrokken voor een wandeling zonder veel hoogteverschil vanaf de Diepe. Theo had met 4 andere wandelbegeleiders de leiding en liet iedereen weer genieten van een mooi stukje natuur. De lunch bij de Diepe was heerlijk en goed verzorgd zodat een ieder weer voldaan en sportief het nordic- jaar heeft afgesloten.

 28-dec-2017-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruim 25 lopers vertrokken om 10.00 uur van Tante Koosje voor de tocht van 15 kilometer, klimmen en dalen. Een heerlijk zonnetje vergezelde ons de hele dag. Er werd flink gelopen, koffie zoals altijd bij Sous les Eglises, vervolgens via de klim Duivelsberg naar Tivoli waar we opgewacht en verwelkomd werden door een muzikant die ons naar de heerlijke soep met belegd oerbrood bracht. Heerlijk! Rond drie uur kwamen we voldaan bij de plaats van vertrek aan. Wat een geweldige tocht is dit toch, en goed voor het lijf zo tussen het kerstbrood en oliebollen.

 

 28-dec-2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 3 januari was de traditionele nieuwjaarstocht, deze keer vanaf het terrein van de Vijverhof, met bijna 60 lopers uit vier gemeenten. De wind was sterk maar zodra we in het bos waren hadden we hier minder last van. Er werd gelopen op drie niveaus zoals we gewend zijn. Na twee uur lekker te hebben gelopen was er een uitgebreide lunch in Babylon bij onze nieuwe Nederlanders, heerlijk om te proeven van deze culturen.

Het nieuwe jaar is goed gestart.

Bedankt wandelbegeleiders voor deze mooi wandelingen en ontmoetingen! We hebben weer genoten! 

Dit jaar bestaat Kwiek10 jaar! Er worden dit jaar veel extra wandelingen/tochten gemaakt.

Wil je weten wanneer deze zijn, kijk dan vanaf half januari op de site onder het kopje10 jaar Kwiek.