Logo kwiek klein al

Zoeken

GESLAAGDE LEZING EN FITTEST

GESLAAGDE LEZING EN FITTEST

Geplaatst op 07-10-2020  -  Categorie: Algemeen

De lezing van 28 september in het protestante kerkje in Groesbeek was duidelijk en helder. Zowel professor Marcel Olde Rikkert als fysiotherapeut Jasper Huberts gaf een duidelijk signaal af: “ bewegen is een van onze beste medicijnen voor ons lichaam en geest” én dat de senioren in de gemeente hier goed mee bezig zijn. Er wordt door de verbeterde leefstijl en voeding steeds minder dementie vastgesteld bij de jongere ouderen. Voldoe je als senior wekelijks nog niet aan de Nederlandse norm bewegen: 2,5 uur per week matig intensief, twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten en niet te vergeten balans oefeningen, ga er dan iets aan doen!

 Samen met studenten van de HAN, fysiotherapeut , vrijwilligers van diverse plaatselijke verenigingen/sportscholen en Sportstimulering Berg en Dal is op zaterdag 3 oktober, in sporthal Heuvelland, een coronaproof fitmeting, gedaan voor 70 jonge senioren. Op 11 punten, van bloeddruk tot conditie is er getest, waarna de deelnemer met de testuitslagen bij de adviseur een persoonlijk advies kreeg. Tijdens dit advies werd bekeken welk sportaanbod het beste aansluit bij deze persoon. Een gevarieerd sportaanbod binnen Berg en Dal, dit verschilt van zwemmen, fitness, sport en spel, pilates tot aan bootcamp.

Verder is er tijdens deze dag, na de fittest, een korte evaluatie afgenomen waaruit een persoonlijke quote is ontstaan. Hierin is ook nadrukkelijk gevraagd ook tips te geven aan de organisatie, echter waren deze er niet. De deelnemers zijn positief gestemd over de fittest. Hieronder vermelden wij graag enkele quotes van de deelnemers:

"De fittest was voor mij een fijne ervaring. De looptest heb ik langer volgehouden dan mijn man. Dat verbaasde mij, omdat wij beiden fanatieke lopers zijn."

"Fijne organisatie met de juiste begeleiding en uitleg. De meeste scores waren zoals ik had verwacht en heb daar ook de passende adviezen voor ontvangen."

"Goed georganiseerd met een fijne begeleiding. Ik zou graag vaker zo'n test willen ondergaan voor het meetmoment."

 

Weet je niet wat bij jou past neem dan contact op met de beweegcoach senioren: 06-13260571.

 

marcel-olde-rikkert

 

jasper-huberts

fittest-3-okt-3

coronaproof