Logo kwiek klein al

Zoeken

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Geplaatst op 29-04-2020  -  Categorie: Algemeen

 Nieuwsbrief

 

Berg en Dal, 28 april 2020

 

Beste Kwiek leden,

 

Na het laatste bericht van premier Rutte, is het duidelijk dat er voorlopig nog geen zicht is op het hervatten van de sportactiviteiten van Kwiek voor een ieder. Mogelijk komen de buitensporten het eerst in aanmerking, als deze passen in de 1,5 meter economie. Zalen zijn gekoppeld aan de afspraken met de Horeca en deze zijn voorlopig nog niet open.

 

Middels deze nieuwsbrief willen we jullie nog eens onder de aandacht brengen waar jullie allemaal wel, via KWIEK aan mee kunnen doen, om in beweging te blijven.

 

Kijk eens op onze website www.kwiekactieveleefstijl.nl.

Onder kopje ‘Nieuws’ vind je:

Thuis in Beweging! (via You tube)

Om tijdens de Corona tijd toch in beweging te blijven, zijn er filmpjes met lessen ontwikkeld door onze docenten op alle niveaus. Deze zijn eenvoudig thuis vanaf de mobiel, laptop, tablet of computer te bekijken met geluid. Regelmatig komen er nieuwe filmpjes bij.

Van ‘Beweegles op de stoel op muziek’  tot ‘Intensieve conditietraining’ en van ‘Balans oefeningen’, ‘Pilates’ tot ‘Werelddans’ en ‘Zumba’. Voor ieder wat wils.

Bekijk de filmpjes en kom in beweging !

 

Beweegroutes

Inmiddels zijn er al 3 speciale Beweegroutes uitgezet door onze docenten en vrijwilligers:

-          Beweegroute ’t Zwaantje: van 4 en 7 km

-          Beweegroute Avonturenbos: van 5 en 6,5 km

-          Beweegroute ’t Groeske van 2 km

-          Beweegroute de 2 Schansen: van 5 km. (iets pittiger)

Dit zijn speciaal aangegeven wandelroutes met bewegingsoefeningen voor onderweg. Naast de pijlen hangen er bordjes met bewegingsinstructies. Kijk op onze site voor de route omschrijving en de vertrekpunten.

 

Onderzoek stagiaires

Ook op onze website staat een enquête van de twee studentes die bij Marian Schijf stage lopen en verantwoordelijk zijn voor de communicatie en helpen bij het samenstellen van de verschillende videofilmpjes. Jullie zouden ze erg met hun studie helpen wanneer jullie deze enquête zouden willen invullen.
Namens Iris Oomkes en Janet Verbeet bij voorbaat hartelijk dank!

 

Onder kopje ‘Coronavirus’ vind je:

Omroep Berg en Dal

Omroep Berg en Dal zendt elke werkdag om 11.00 uur één van de speciaal gemaakte bewegings- filmpjes uit. Je kunt Omroep Berg en Dal vinden bij Ziggo op kanaal 36 en bij KPN op 1322. Jij doet toch ook mee!!

 

Verder kan iedereen op eigen initiatief wandelen en fietsen.  

Er zijn allerlei pleisterplaatsen zoals ‘t Zwaantje, de Wolfsberg, etc. waar je tussen het fietsen of de wandeling door even een kopje koffie of thee, of zelfs een broodje of een ijsje kan bestellen. Terrassen zijn dicht maar je kan het wel onderweg nuttigen. Zoek elders een bankje en genieten maar.

We werken er met z’n allen hard aan om gezond door deze Coronatijd heen te komen. Ons secretariaat krijgt regelmatig leuke mailtjes met reacties van leden die meegedaan hebben met de filmpjes om thuis te bewegen of verschillende beweegroutes gelopen hebben.

 

Grote complimenten daarom vanuit het bestuur aan:

-          de docenten die naast meewerken aan filmpjes ook contacten onderhouden met de leden

-          de leden die samen met enkele docenten de beweegroutes onderhouden

-          de groepsvertegenwoordigers die in contact blijven met groepsleden

-          en verder aan alle leden die zelf of met elkaar ‘in beweging’ door deze periode heenkomen

 

We zijn met de vier verenigingen bezig ons voor te bereiden op een herstart van onze activiteiten. Waarschijnlijk gaat dat voor het zomerreces niet meer lukken, maar daar krijgen jullie uiteraard nog bericht van.

 

Blijf gezond en geniet van het voorjaar, de bloemen, de bomen, de geuren en elkaar.

Maar dit laatste wel op gepaste afstand 😉

Hartelijke groeten,

 

Lianne Poels

Voorzitter Kwiek Actieve Leefstijl

Logo kwiek klein al