Logo kwiek klein al

Zoeken

Sport niveaus

Activiteiten bij Kwiek Actieve Leefstijl

Bij Kwiek Actieve Leefstijl beweeg je binnen je eigen grenzen. Van sport- en spellessen, sportief wandelen  tot nordic walking. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het niveau van de deelnemer. Alles lessen zijn op maat en worden gegeven door ervaren docenten en wandelbegeleiders. Achter iedere activiteit staat dan ook het niveau van de groep vermeld.

Naast de wekelijkse lessen zijn er ook regelmatig korte cursussen zoals: technieklessen nordic walking, qi gong en valpreventie. Kijk voor aanvang van deze cursussen op de nieuwspagina.

Niveau 1:

Is voor de  sporter die nog alles kan, nog een sprintje kan trekken en nog kan springen naar een bal maar wel graag met leeftijdsgenoten aan de groepslessen wil meedoen. Voor deze deelnemers is sport en spel, nordic walking, sportief wandelen, ontspannen bewegen, en badminton  zeker geschikt.

Niveau 2:

De sporter die het iets rustiger aan wil doen, niet meer wil hard lopen en altijd met een voet op de grond wil blijven staan. Bij deze groep sporten deelnemers met lichte chronische aandoeningen. Geschikt zijn: sport en spel, nordic walking, bewegen op muziek, sportief wandelen, badminton en ontspannen bewegen.

Niveau 3:

De sporter die niet meer op de grond wil liggen, veelal chronische aandoeningen heeft en/of wat ouder is. Voor deze deelnemers is het gebruik van een stoel tijdens de les soms fijn. Geschikt zijn sport en spel en nordic walking.

beweegposter-1
beweegposter-2