Logo kwiek klein al

Zoeken

Algemene informatie

De Wandelchallenge!

De eerste 23 groepen hebben het startsein mogen ontvangen! 10 daarvan zijn zelfs al begonnen aan de challenge. Ben jij de volgende groep?

Het idee van de wandelchallenge is om binnen 30 dagen een bekende (internationale) wandelroute af te leggen, zonder echt het land uit te gaan.
De drie routes waaruit gekozen kan worden zijn:

  • de route van Haarlem naar Santiago de Compostella 2.097 kilometer (noordwest Spanje);

  • de route van Nijmegen naar Rome 1.651 kilometer (midden Italië);

  • of je loopt mee met het Pieterpad 500 kilometer.

Het project zal 30 dagen duren en wordt uitgevoerd in groepjes van max. 15 personen.
Omdat we niet echt het land uit kunnen, zal iedere deelnemer van een groep elke dag zo veel mogelijk kilometers moeten lopen in zijn of haar eigen omgeving.
De deelnemers tellen alle gelopen kilometers bij elkaar op en zo kom je elke dag op een dagtotaal. Dit dagtotaal wordt doorgegeven aan een coördinator die de stand bijhoudt. 

Voor inschrijving als groep of als individu stuur dan een mail naar: 

1tropsgnigewebnI.[antispam].@outlook.com!

 

Filmpje

Onderstaand de link naar het filmpje over de wandelchallenge dat op Omroep Berg en Dal staat.  Het hele college van B&W van Berg en Dal lopen ook mee.

https://www.youtube.com/watch?v=PETKUnIR6Ns

 

Leuke tussenstops voor onderweg:

bruin-beige-foto-eenvoudig-checklist-lijst-1

Reacties van leden

Onderstaand de reacties van de deelnemers. Leuk om al die enthousiaste reacties te lezen.

 

Op de website staan ook foto’s die door de wandelaars zijn gemaakt. Je kunt de foto’s vinden onder het kopje “foto-album”. Er staan 2 fotoboeken in: foto's wandelcahllenge 2021 en foto's Judith Thonen.

 

Ik vond het leuk om een “doel” te hebben om te lopen. Als we andere mensen uit onze groep tegen kwamen dan maakten we grapjes in de trant van :” hee, Rome is de andere kant op hoor”. Ik vond het een tof idee! Chapeau voor de organisatie!

 

Aardig en zinvol, een voortzetting van hetgeen we voor Corona in groepsverband tweemaal per week deden. Dat groepsverband mis ik het meest!

 

Leuk initiatief.

 

Fijn om even in contact te zijn via de appgroep! Mooi foto’s gedeeld en stok achter de deur, iets minder eenzaam en je hebt een doel om iets verder te lopen dan anders.

We hadden een leuk team.

 

Het was zeker een stok achter de deur om dagelijks te gaan wandelen. Iedere dag zo'n 6 tot 8 km. Voorheen liepen we 1x per week 10 tot 12 km.

 

Ik vond het een grappig en origineel idee. Het gaf een soort basis aan wat ik doorgaans al doe: regelmatig naar buiten. Het was ook leuk om dit bewust samen te doen.

 

Was gezellig om mee te doen. Zeker in deze saaie tijd Maar normaal wandelen en fietsen we ook veel.

 

Ik vond het een leuk initiatief. Maar Pieterpad is te kort en dan zijn Rome en Santiago weer te ver. Maar met Stephan gingen we toch verder. Ook telde voor mij mee dat ik nog gevallen was en paar gekneusde ribben had.  

 

Was motiverend elke dag veel te lopen.

 

Ik vond het leuk om een keer mee te doen, maar ik wandel zelf al een paar keer per week met vriendinnen, en hou ook van andere sportieve dingen zoals fietsen, Pitch en Putten.

Gezellig. Motivatie om te lopen.

Ik wandel al veel, maar wilde bij slecht weer wel eens thuis blijven. In deze challenge ging ik bij slecht weer toch.

 

Leuk initiatief, bedankt voor de organisatie.

 

We wandelden al veel maar de challenge was een stok achter de deur om ook bij slecht weer er op uit te gaan! In de groep ook leuke contacten met elkaar en je krijgt toch een soort competitie onder elkaar.De achtergrond informatie en foto’s was ook heel erg leuk!

 

Tijdens deze pandemie mis ik contact met anderen. Ik heb weliswaar in mijn eentje gelopen, maar de chatgroep "babbelbox Via Romana" hield ik dagelijks contact met mijn mede-wandelaars. Dat was erg leuk, ik keek uit naar de berichtjes, de foto's etc.

 

Het was een mooie uitdaging met een leuke groep. Veel appjes over en weer en een goede leider.

Gezellig om weer iets te horen van andere lopers via de groepsapp.

 

Ik vond het een leuke uitdaging. Het heeft mij gestimuleerd om meer te wandelen dan ik al deed. Het contact met de groep is intensiever geworden.

 

Ik vond het leuk maar zou niet meer in de groepsap willen mee doen omdat het voor mij verwarrend is. Ik zou liever een ander aan een docent door willen geven wat gedaan heb kwa km

Het was een leuk initiatief.

 

Prima initiatief. Ik heb genoten en wandel nu ook met slecht weer. Helaas heb ik geen nieuwe vrienden gemaakt, terwijl dat ook een motivatie was om mee te doen.

 

Ben wandelbegeleider dus loop dagelijks. Ik denk voor de ouderen die bijna niet lopen dat het een doel geeft.

 

Door ernstige knie artrose erg beperkt geworden maar nu toch elke dag een klein rondje. De uitdaging om ondanks het weer, toch stukje te lopen.

 

Ik wandel al dagelijks een uur tot 1,5 uur per dag. Het stimuleert wel om net iets verder te gaan als ik al normaal doe.

 

Erg leuk, nieuwe contacten.

 

Een stimulerende challenge, in een tijd dat er geen groepslessen mochten plaatsvinden en lichaamsbeweging hard nodig was/is.

 

Heel leuk. Ook om samen met collega’s te doen. Een leuke uitdaging.

 

Het was stimulerend om met mijn sportgroep deze challenge te doen en nog verder te gaan dan Rome!!

 

Het was geweldig leuk en positief stimulerend. Leuk ook de dagelijkse contacten in de app-groep! Volhouden dat wandelen!

 

Het heerlijk om te doen. Na deze challenge ga er mee verder. Elke dag een stukje wandelen.

 

Leuke activiteit om het samen via de app te delen met collega’s op stand. Ik denk voor sommige collega’s extra motiverend om overdag een rondje te maken. Bedankt voor de organisatie en succes met de fiets challenge.

 

Herstellende van een voetblessure was de challenge precies goed om die km extra te lopen. Via whatsapp was het leuk om weer contact te hebben met de Nordic groep.

 

Stimuleert om iedere dag te gaan, terwijl ik normaal 2 a 3 keer per week wandel.

 

Ik maak meer km’s. Door de app door het uitwisselen van ervaringen. Verder vind ik het een goed georganiseerde opzet. Ook de informatie tijdens de reis super . Bedankt voor alle inbreng. Het ging te snel voorbij???

 

Ze mogen zoiets vaker organiseren het is goed voor mijn conditie. Ik merk dat ik nu veel langere afstanden en kilometers kan lopen alleen met de sneeuw is het wat lastiger.

 

Saamhorigheid , enthousiasme en vooral conditie opbouwen.

 

Prima manier op onze sportgroep aan de gang te houden. Ik hoop natuurlijk dat we straks weer gewoon binnen (of buiten) kunnen sporten. Dank voor de organisatie.

 

Vond het leuk om mee te doen.

Leuk en goed dat dit georganiseerd wordt. Geeft toch gevoel van saamhorigheid. Ook voor mensen die wellicht normaal niet zo veel bewegen een leuke uitdaging.

 

Het was een goede stok achter de deur en hielp met afvallen en ik hoop het vol te houden, ook na de challenge.

 

Dank aan iedereen die zich hiervoor heeft ingespannen. Ik heb ervan genoten.

 

Bij mij gaf het vooral druk te moeten lopen.

 

Leuk idee, heb ontdekt dat ik onbewust veel meer loop dan ik had verwacht.

 

Prima initiatief en leuk om mee te doen met mijn collega’s.

 

Ik vond het een leuke uitdaging. Ik ben meer gaan wandelen dan ik al deed. Het contact met de groep is intensiever geworden.

 

Challenge vonden mijn vriendin ik een prettige bijkomstigheid. Wij namen nl. al deel en blijven het ook doen aan de dagelijkse ommetjes uitgaande van de Hartstichting.

 

Motiverend, verbindend.

 

Het onderlinge contact van de lopers via de app is erg leuk! Zij stimuleren elkaar, en er is humor onderling. Erg belangrijk m.i. Zelf heb ik geen last van eenzaamheid maar ik kan me voorstellen dat dit niet voor iedereen geldt. Dus dit vond ik een super actie!!!

 

Mensen zie die ook met challenge bezig waren werkt zeer motiverend.

 

Het is prachtig dat dit is opgezet, zouden nog veel meer mensen aan mee moeten doen.

 

Het is een leuk idee. Daar ik een hond heb wandel ik zo wie zo al 1 a 2x per dag. Maar het was leuk om de standen te zien.

 

Gezamenlijk een uitdaging volbrengen, teamwork. Stimuleert om er extra voor te gaan. Nieuwe wegen bewandeld en nieuwe vormen van ontspanning en activiteiten ontdekt.

 

Ik deed het naast mijn werk wat een beperking in tijd geeft, gelukkig loop ik ook op het werk.

 

Challenge was niet nodig voor mij maar wel leuk om via apps van de groep te horen wat ze deden.

 

Prikkelde tot persoonlijke grensverlegging. Lopen met een groep die je al kent voelt prettig.

 

Een prima manier om mensen te motiveren en met elkaar in contact te komen. Het was iedere dag een mooi moment om de gelopen kilometers van "mijn groepsgenoten" door te krijgen en te genieten van de mooie foto's die vaak werden bijgevoegd. Ik gebruik deze ruimte nog om op te merken dat ik twee vragen niet heb beantwoord namelijk de vraag "Hoe ervaarde u de informatie die u kreeg vanuit de aanvoerder?" Dat was ik namelijk zelf. Moeilijk om iets over je zelf te zeggen. En de vraag of ik belangstelling heb voor bewegen in groepsverband. Dat doe ik namelijk al.

 

Goed georganiseerd, stimulerend, in plaats van boodschappen oid op de fiets te doen nu lopend.  

 

Ik ben me meer gaan verdiepen in hoeveel ik per dag beweeg. Stappenteller en een wandelapp geïnstalleerd. Ik loop nu meer en verder dan voorheen.

 

Heel leuk om te doen! Regelmatig (buiten)bewegen, en samen een doel bereiken.

 

Prima initiatief.

 

Het heeft me plezier gegeven, voldoening en trots.

 

Zeer leuk om mee te doen mooie foto’s stuurde iedereen en leuk om de informatie door te krijgen waar wij symbolisch langs kwamen.

 

Het was een fantastisch initiatief.

 

Leuke actie hoewel ik zelf al regelmatig wandel.

 

Het werkte wel stimulerend om net wat verder te lopen.

 

Ik wandel altijd al veel met de hond. Ben nu iets meer gaan lopen. Goed georganiseerd. Dank.

Erg leuk opgezet. Organisatie prima.

 

Het heeft me door de lockdown gesleept. Ik kon deze winter niet reizen naar de zon. De wandelingen en de contacten via app waren net zo mooi.

 

Leuk idee om een noodgedwongen saai intermezzo te overbruggen en in te vullen. Geeft goede structuur en enige vriendelijke dwang om op stap te gaan.

 

Ik had dus niet goed in de gaten hoe het in elkaar stak. Het was een leuke uitdaging zeker in deze tijd. Ieder dag eruit was fijn.

 

Ik vond het erg leuk en motiverend. Ook de app groep was leuk.

 

Omdat ik al bijna dagelijks liep was voor mij de uitdaging om steeds iets verder te lopen, om meer kilometers bij te dragen. *Om iemand te appen om te vragen om samen te wandelen. *Ook als het minder mooi wandelweer was zorgde de challenge ervoor dat ik toch ging en dan was ik trots op mezelf als ik thuis kwam!?

 

Het was een echte uitdaging. Ik liet me uitdagen om iedere dag te gaan wandelen ipv 2à3x per week. De groepsapp was een wezenlijk onderdeel van de challenge: dat gaf gezelligheid, en je stimuleerde elkaar.

 

Leuke ervaring, zeker omdat je in de groep elkaar motiveert.

 

Leuk om andere mensen te ontmoeten. Goed initiatief om mensen meer te laten bewegen.

 

Als aanvoerder heb ik gezien hoe het mensen verbindt in deze saaie corona wintermaanden. De deelnemers hebben ervan genoten! Bedankt hiervoor!

 

Ben langere afstand gaan lopen. Weekritme is prettig.

 

Leuk initiatief, brengt en houdt de mensen op leuke uitdagende manier in beweging.