Logo kwiek klein al

Zoeken

Corona virus

Protocol Corona-besmetting bij seniorenlessen Kwiek Actieve Leefstijl.

Bij iedere activiteit van de vereniging vult de docent een aanwezigheidslijst in van de deelnemers. Deze lijsten gaan wekelijks naar de ledenadministratie.

Mocht iemand van de deelnemers 1 of meer van de volgende klachten hebben: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, temperatuur boven 37.5 graden, dan mag die niet mee doen aan de beweegactiviteit en wordt hij/zij aangeraden om zich te laten testen op corona.

Bij een positieve uitslag worden de groepsgenoten, die bij de laatste gezamenlijke les aanwezig waren, hiervan op de hoogte  gebracht en mogelijk door de GGD worden benaderd ivm bron- en contactonderzoek.

Als een docent bovengenoemde klachten krijgt en positief getest wordt, worden de groepen waar hij /zij gedurende de laatste week les heeft gegeven, voor 10 dagen stopgezet zonder alternatief. 

EINDE BEWEEGROUTES IN HET BOS.

Vanaf de lockdown tot 1 september waren alle drie de beweegroutes optimaal in de bossen van Berg en Dal en Mook en Middelaar.

Nu iedereen weer aan het sporten is in de zaal, zijn de routes er weer afgehaald. Deze twee mannen, Ton Daam en Ed van der Veer, hebben de afgelopen maanden de routes gecontroleerd en daar waar bordjes ontbraken ze weer opnieuw gemaakt en opgehangen. Hiervoor onze grote dank.

Deze mannen hebben voor veel loopplezier in Coronatijd gezorgd.

 

ton-en-ed

 

BUITEN SPORTEN

Goed nieuws, we mogen weer gaan sporten. 

De regering heeft besloten dat vanaf 11 mei BUITEN sporten in groepen voor alle leeftijden weer is toegestaan!

Binnen sporten is helaas nog niet toegestaan omdat bij het sporten aërosolen vrijkomen, binnen vormen deze een risico voor de verspreiding van het Corona virus. Daarom voorlopig nu alleen in de buitenlucht sporten.

Hier een kort intro filmpje van de start van de buitensporten:

https://www.youtube.com/watch?v=qMmxrEnnA4Y

Geen sportlessen.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer de sportlessen weer beginnen. We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM.

Omroep Berg en Dal.

Ook tijdens de coronacrisis is het belangrijk dat we blijven bewegen. Omroep Berg en Dal zendt op werkdagen om 11.00 uur een van de filmpjes uit. U kunt Omroep Berg en Dal vinden bij Ziggo op kanaal 36 en bij KPN op 1322. U doet toch ook mee!!

Reacties van leden.
We hebben al heel veel leuke reacties van leden ontvangen op de beweegroutes, filmpjes, etc. Met toestemming van de leden zetten we reacties op de website.Veel leden en docenten hebebn aangegeven dat ze het een goed initiatief vinden. Ook op Facebook hebben we al leuke reacties ontvangen. Kijk maar eens op de Facebookpagina. Er staan reacties en foto's bij het bericht over de Beweegroute.  Wil je ook reageren, met of zonder foto: stuur die dan naar lakeiwk.[antispam].@kpnmail.nl.

Wim Leusen heeft onderstaande reactie gestuurd:

Goedemorgen Marian,

Wat leven wij nu toch in een zeer onwezenlijke tijd.
Hopelijk krijgen wij als "Kwiek mensen" niet deze coronavirus.
Positief vind ik dat jij (met enkele sportdocenten) ons toch gezond  blijft houden.
Daarom zeer bedankt  voor de filmpjes zodat we thuis onze gebruikelijke bewegingen kunnen blijven maken. Samen met mijn vriendin doen wij zelfs enkele keren per dag deze oefeningen. Zij woont niet in Groesbeek maar in Geldrop anders was ze beslist lid geworden van onze Kwiek gemeenschap.
Marian ik waardeer zeer dat alle aandacht wordt uitgegaan naar het zo goed mogelijk beschermen van onze doelgroep.
Jullie positieve bijdrage kan mogelijk voorkomen dat wij ons minder kwetsbaar gaan voelen.
Nogmaals  dank Marian en de hartelijke groeten,
Wim van Leusen

Op Facebook (gaat over de Beweegroute in 't Groeske) is deze reactie geplaatst:

Hun namen weet ik niet maar ik wil de meneer en de jongen die leuke gym oefeningen in ‘T Groeske hebben opgehangen heel hartelijk bedanken. Wat een leuk initiatief. Ik heb jullie pas wel zien lopen maar niet gemerkt dat jullie oefeningen aan het maken waren. Ik heb er net een aantal gedaan toen ik mijn hondje ging uitlaten😁 Voor iedereen die nieuwsgierig is geworden.... als je gaat kijken en oefenen doe dit dan wel alleen of met minimaal 1,5 meter afstand van elkaar😉 Raak ook niks aan tijdens de oefeningen. Veel van de oefeningen kun je ook thuis doen. Blijf gezond allemaal en de meneer en jongen vd oefeningen jullie zijn TOPPERS!

 

Thuis in Beweging.

I.v.m. het coronavirus zijn er nu geen sportlessen. Het is wel heel belangrijk om in beweging te blijven. Daarom hebben de docenten instructiefilmpjes gemaakt om thuis en buiten oefeningen te doen. Deze filmpjes kun je vinden onder het kopje nieuwsberichten. Bekijk de filmpjes en blijf in beweging. De filmpjes worden van maandag tot en met vrijdag om 11.00 uur ook uitgezonden op Omroep Berg en Dal.

 

UPDATE Coronavirus

Onder verwijzing naar de persconferentie van 15 maart j.l., die u ongetwijfeld in groten getale gevolgd zult hebben, delen wij u mee dat wij de daarin door de overheid aangegeven maatregelen en de verlenging tot 6 april van de reeds uitgevaardigde maatregelen uiteraard zullen volgen. Dit betekent dat er in ieder geval tot en met 6 april a.s. bij Kwiek Actieve Leefstijl geen activiteiten plaatsvinden. 

Update Coronavirus    

Aan de leden van de seniorensportverenigingen

Fit en Fun, Kwiek Actieve Leefstijl, Gennep Vitaal en

Beweegcollectief Mook en Middelaar

 

                                                                                                              12 maart 2020

Beste leden,

 

Vandaag heeft het kabinet, samen met het RIVM, voor heel Nederland aangescherpte maatregelen aangekondigd. Hierin is ook een aantal zaken gezegd over senioren:

  • Vermijd grote groepen.

  • Senioren moeten ook het openbaar vervoer mijden en sociale contacten beperken.

  • Werk zoveel mogelijk thuis.

Omdat ook onze leden tot deze aangemerkte risicogroep behoren, hebben onze besturen het volgende besluit genomen

Wij schorten alle activiteiten, lessen en bijeenkomsten op, tot het einde van de maand maart (dus 31 maart). Er wordt dus niet gesport, gewandeld, geen nordic walking, geen hardlopen etc!

We begrijpen dat dit een ingrijpend besluit is, maar we proberen op deze wijze ons steentje bij te dragen aan waar premier Rutte toe oproept, dat we de bestrijding van deze ziekte met alle Nederlanders aanpakken.

 

Uiteraard zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen en hoe en wanneer wij weer gaan starten.

In deze tijd gaan wij er voor zorgen dat u via You-Tube lessen kunt blijven volgen.

Houdt daarvoor onze website in de gaten en neem anders contact op met uw contactpersoon.

 

Tot slot, bij deze ook een oproep om extra zorg te hebben voor uw naasten die een grote kans hebben op vereenzaming. Dit kan een familielid zijn, of een buur. Hopelijk is er een moment dat u hem of haar bijvoorbeeld kunt bellen, zodat we samen deze periode goed doorkomen.

 

Hartelijk dank voor uw begrip.

 

Namens de vier seniorensportverenigingen

Lianne Poels

Voorzitter Kwiek Actieve Leefstijl

coronovirus

Corona virus

Vanavond 12-03-20 zal er een spoedoverleg zijn met alle bestuursleden van de senioren sportverenigingen. Hierna zal er een besluit worden genomen over het wel of niet door laten gaan van de sportlessen. Verdere informatie volgt nog!

 

Ongetwijfeld volgt u, net als wij, het nieuws met betrekking tot het coronavirus. 

 

Ook de leden van Kwiek Actieve Leefstijl kunnen daarmee te maken krijgen.

Het coronavirus kan longontsteking geven.

 

Probeer te voorkomen dat u virussen krijgt of aan anderen geeft:

  1. Blijf thuis als u verkouden bent.
  2. Was uw handen vaak met zeep.
  3. Nies en hoest in uw elleboog.
  4. Schud geen handen.
  5. Houd afstand.
  6. Gebruik papieren zakdoekjes.


Wij verzoeken onze leden, die verkouden zijn, niet naar de lessen te komen. Bij twijfel, neem dan vooraf contact op met de docent.

Verder adviseert de GGD om frequent uw handen te wassen en te hoesten in uw elleboog. Daarbij is het van belang dat u dat op een juiste manier doet. Op de website van het RIVM staat een duidelijke instructie: https://www.rivm.nl/hygiene/handen-wassen