Logo kwiek klein al

Zoeken

Corona virus

HERSTART SPORTEN

Beste leden van Kwiek Actieve Leefstijl,

Missen jullie het sporten ook zo?

 

Helaas zitten we nog steeds in de lock down. Maar we hebben ook goed nieuws. We zijn bezig met de herstart van het sporten. We mogen buiten sporten in groepjes van 4 op een sportaccommodatie waarvoor toestemming nodig is van de Gemeente Berg en Dal en de beheerder van de sportaccommodatie. De gemeente en de beheerders hebben toestemming gegeven voor het sporten op het sportpark Zuid (De Treffers) in Groesbeek en sportpark De Hove (SC Millingen) in Millingen a/d Rijn.

De gemeente komt volgende week met een lijst met extra accommodaties waarop ook gesport mag worden.

We hebben de gemeente ook gevraagd om de bossen in Berg en Dal  aan te merken als een sportlocatie zodat het Nordic Walken en Sportief Wandelen ook weer zou kunnen starten. Maar dat verzoek heeft de gemeente afgewezen. Hier mag dus nog steeds slechts met 2 mensen gewandeld worden.

 

Zodra er een sportgroep gaat starten, ontvangen jullie van de docent hierover bericht.                                                                                      

Ook komt er op de website een overzicht te staan waar en wanneer de sportlessen plaatsvinden, met daarbij  naam en telefoonnummer van de docent. Mocht jouw groep nog niet starten, dan zou je eventueel in een andere groep mee kunnen sporten. Maar neem dan wel eerst contact op met de betreffende docent.

 

We vragen jullie wel dringend om de RIVM richtlijnen in acht te nemen:

 • Was je handen vaak met water en zeep.

 • Hoest en nies in de binnenkant van uw ellenboog.

 • Gebruik papieren zakdoekjes om te snuiten.

 • Schud geen handen.

 • Houd 1,5 meter (2 armlengtes) afstand van elkaar. Gebeurt dit niet, wijs elkaar er dan vriendelijk op.

 • Ben je verkouden of ben je niet fit, blijf thuis.

 • Er is geen koffie of thee na afloop. Neem zelf een flesje water of iets te drinken mee.

 • Zorg goed voor elkaar en blijf gezond!!

 

Je bepaalt zelf of je wel of niet kan of wil sporten. Voor iedereen geldt: meedoen is op eigen risico!

 

Wij willen ook nog even De Unieke Fietsreis onder jullie aandacht brengen. Inschrijven kan vanaf 1 april en de fietsreis start op 6 april.

Mocht jouw sportgroep nog niet starten, dan is De Unieke Fietsreis wellicht een mooi alternatief.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Lianne Poels

Voorzitter Kwiek Actieve LeefstijlLOCKDOWN

Helaas is de lockdown verlengd, in ieder geval tot en met 9 februari 2021. Bewegen is erg belangrijk, zeker nu. Doe daarom mee met de wandelchallenge!!

EFFECTEN LOCK DOWN VOOR SPORTEN

Beste leden van Kwiek Actieve Leefstijl, 

Ongetwijfeld heeft u vanavond ook naar de toespraak van onze minister-president gekeken. 

Het betekent voor ons niet veel goeds, namelijk vanaf nu tot 19 januari kunnen wij geen enkele activiteit organiseren. 

Dat betekent dus, dat alle lessen en activiteiten, ook buiten, geen doorgang vinden. 

Natuurlijk vinden wij dat voor u en onze docenten heel erg vervelend, maar wanneer dit er toe leidt dat we daarna weer iets meer mogen dan zijn die paar weken wel te overkomen. We zouden toch al twee weken winterstop houden. Dus effectief is het wat minder. 

Gelukkig is er uitzicht op vaccinatie en kunnen we daarna waarschijnlijk wel weer ons “normale” leven hervatten. 

Al met al geen fijn bericht. 

Laten we hopen dat we met zijn allen toch op een wat andere wijze dan anders toch nog fijne feestdagen met elkaar kunnen vieren.

 Hopelijk wordt 2021 een mooier jaar! 

Bestuur Kwiek Actieve Leefstijl

 

WE MOGEN WEER SPORTEN

Hallo sporters,

Dinsdagavond 17 november hebben we allemaal van premier Rutten en minister De Jonge gehoord dat we donderdag weer mogen sporten.

De verenigingen hebben besloten om donderdag 19 november de draad weer op te pakken. Alle binnen groepen, op Walking Football na, mogen weer beginnen. Natuurlijk op 1,5 meter afstand en bij het binnenkomen en het verlaten van de sportzaal hebben we een mondkapje op. Iedereen neemt zijn eigen schoonmaakspullen mee en een handdoek.

 

Buiten wordt in groepjes van vier gelopen zoals vóór 5 november met of zonder begeleider. De verenigingen doen hun best om voor zoveel mogelijk leiding te zorgen zodat we verantwoord onze wandelingen kunnen maken. Dit kunnen ook studenten zijn.

Leon, van Running, durft het nog niet aan en blijft nog thuis. Hopelijk pakt hij half december de draad weer op. Deze leden lopen nog even zelf.

 

Mocht u nog niet durven te komen, dan hebben we daar alle respect voor. Voor u is er dan het beweegboek en nieuwe filmpjes, die op de website staan. Mocht u hier hulp bij willen hebben, mail of bel uw docent of Marian Schijf, de beweegcoach (06 13 26 05 71) en maak een afspraak om samen te kijken hoe u zoveel en zo goed mogelijk thuis en buiten zelf aan de slag kan.

 

Kortom, voorzichtig en verantwoord opstarten!

 

Blijf gezond en zorg goed voor elkaar!

 

Bestuur Kwiek Actieve Leefstijl

BEWEEGBOEK

We hebben een nieuw kopje aangemaakt: Beweegboek. 

STOPPEN ACTIVITEITEN MIV 5 NOVEMBER 2020

In de persconferentie van gisteravond, 3 november 2020, hebben premier Rutten en minister De Jonge extra strengere maatregelen bekendgemaakt. Deze maatregelen gaan vanavond, 4 november 2020, om 22.00 uur in en gelden voor 2 weken. Veel toegankelijke gebouwen moeten dicht, buiten mogen mensen nog maar z’n tweeën samen zijn en voor sport zijn groepslessen verboden, etc. etc.

 

Helaas betekent dit voor Kwiek Actieve Leefstijl dat m.i.v. donderdag 5 november 2020 alle activiteiten, binnen en buiten, voor 2 weken worden gestopt.

Als we ons allemaal aan de nieuwe maatregelen gaan houden, worden de maatregelen hopelijk over twee weken weer versoepeld en kunnen we de activiteiten weer opstarten.


Maar ook goed nieuws. We zijn druk bezig met het opstarten van activiteiten, die jullie individueel of met z’n tweeën kunnen gaan doen. Later in de week volgt hierover meer informatie.

Houd de mail en de website dus goed in de gaten.

 

De beweegfilmpjes die in het voorjaar zijn gemaakt, staan ook op de website, onder het kopje “thuis in beweging”.

 

Blijf gezond en blijf vooral veel bewegen!!

 

 

Hartelijke groeten,

 

Lianne Poels,

Voorzitter Kwiek Actieve Leefstijl

 

HERVATTEN ACTIVITEITEN

Berg en Dal, 24 oktober 2020

 

Beste leden van Kwiek Actieve Leefstijl,

 

 

Van verschillende instanties hebben we de laatste dagen informatie ontvangen over hoe we als vereniging moeten en kunnen voldoen aan de per 14 oktober jl. afgekondigde Corona maatregelen.

 

Het Huis van de Sport heeft deze maatregelen in een praktisch toepasbare vorm beschreven. Deze informatie is bijgevoegd aan deze mail. Hieruit blijkt dat sporten zowel buiten als binnen mogelijk is, mits aan alle bekende regels voldaan wordt.

 

Daarom hebben Lianne Poels (voorzitter) en Henk Hubbers (secretaris) in overleg met Marian Schijf (adviseur), besloten om onze sportactiviteiten vanaf maandag 26 oktober te hervatten, zowel in de zaal als buiten. Het laatste geldt ook voor het Sportief Wandelen en Nordic Walking, dat we gezamenlijk met FIT&FUN Heumen en het Beweegcollectief Mook en Middelaar uitvoeren.

 

Dit besluit is voornamelijk genomen om u allen weer te kunnen laten sporten/bewegen om hiermee uw conditie in stand te houden en, zover als mogelijk, sociale contacten te onderhouden.

 

De lessen zullen natuurlijk Corona veilig, volgens de geldende maatregelen, worden uitgevoerd, zoals we ook al in de weken voor de herfstvakantie hebben gedaan.

 

We realiseren ons dat een deel van onze sporters nog niet wil of kan sporten vanwege allerlei redenen. Het is uw eigen keus of u komt sporten.

 

Wij vragen u uitdrukkelijk niet te komen sporten bij klachten van u of uw huisgenoten, de aanwijzingen van onze docenten op te volgen en de geldende regels zoals vermeld op de website te respecteren.

 

Helaas kunnen we niet alle lessen vanaf maandag  26 oktober hervatten omdat de bijbehorende  sportaccommodatie gesloten is of omdat er in de activiteit een wedstrijdelement zit. Dit betekent dat de lessen in de Vijverhof en van Walking Football daarom voorlopig niet kunnen starten.  

 

Net als voor de herfstvakantie proberen we vervanging te regelen in geval van ziekte van een van onze docenten. Gezien de huidige omstandigheden zal dit niet in alle gevallen mogelijk zijn, waardoor mogelijk lessen uitvallen. Dit zullen we u per mail en via de website laten weten.

 

Verder volgen we natuurlijk de berichtgeving m.b.t. de Corona maatregelen en zullen onze activiteiten hier op aanpassen.

 

Het sportrooster en het aanvullend advies Corona Routekaart van de Rijksoverheid voegen we ook bij.

 

Blijf gezond en zorg voor elkaar.

 

 

Met vriendelijke groet

 

 

Lianne Poels,

Voorzitter Kwiek Actieve Leefstijl

 

 

Bijlagen:

 

WANDELEN IN CORONATIJD

Beste leden,

De omgeving van Groesbeek heeft veel natuurschoon te bieden. In deze Corona tijd is het voor veel leden niet vanzelfsprekend om in groepsverband te sporten. Dit is echter geen reden om thuis te blijven. Er op uit is gezond en verbetert de weerstand. Bestuurslid Tom Langen heeft 12 prachtige routes beschreven waar jullie als KWIEK leden gebruik van kunnen maken. De routes hebben de verzamelnaam “RONDJE GROESBEEK” gekregen. De routes zijn tussen de 10 en de 15 km lang met een wandelduur van ongeveer 3 uur, zijn uitdagend, gaan soms over minder bekende paden en bedoeld voor de sportieve wandelaar

Geniet er van. Opmerkingen over de routes kunnen jullie mailen naar negnal.mot.[antispam].@planet.nl   

wandeling-1-verrassend-mooi.pdf

wandeling-2-bergje-op-bergje-af.pdf

wandeling-3-v-i-ergezichten.pdf

wandeling-4-bosmeertjes.pdf

wandeling-5-trapje-op-en-trapje-af.pdf

wandeling-6-limburgs-ommetje.pdf

wandeling-7-berg-en-dal.pdf

wandeling-8-m-ooij.pdf

wandeling-9-rondom-t-ven.pdf

wandeling-10-op-en-af.pdf

wandeling-11-bos-en-hei-g.pdf

wandeling-12-bij-de-buren.pdf

GEEN ACTIVITEITEN

Beste leden, zoals dinsdagavond al aangekondigd, zijn de maatregelen van het kabinet niet voor iedereen duidelijk. (wel met 30 personen in een zaal maar alleen met 4 personen sporten)

Vandaag hebben wij geprobeerd hier duidelijkheid over te krijgen, maar zelfs de officiële documenten van de overheid zijn niet eensluidend.

Zo kunnen wij hier geen verantwoordelijkheid voor nemen.

De vier verenigingen hebben dan ook besloten om met ingang van hedenavond 20.00 uur voorlopig alle sportactiviteiten te stoppen tot en met  25 oktober 2020 (is einde herfstvakantie).

In de komende herfstvakantieweek kunnen wij dan in overleg met de gemeenten, de veiligheidsregio’s en de sportbonden bepalen wat nu wel en wat niet mogelijk is.

Wij vinden het uiterst vervelend u met dit besluit te moeten confronteren, maar ook wij nemen liever het zekere voor het onzekere, te meer daar onze leden veelal wat ouder zijn en dus geen extra risico mogen lopen.

Volgende week hopen wij u nader te informeren.

Blijf vooral gezond en blijf bewegen!

 

Namens de vier samenwerkende seniorensportverenigingen,

                                                                                                                                                                

Henk Bourgonje namens Fit&Fun Heumen

Lianne Poels namens Kwiek Actieve Leefstijl

Dennis Brouwer namens Gennep Vitaal

Peter Leenders namens het Beweegcollectief Mook en Middelaar

 

MAATREGELEN PER 14 OKTOBER 2020.

Hieronder de regels over de sport vanuit de rijksoverheid. 

Er is onduidelijkheid over punten 2 en 3!

Vandaag, woensdag 14 oktober voor 22.00 uur is hier meer duidelijkheid over en krijgt u een nieuwe mail vanuit uw vereniging.

Voor alle duidelijkheid: alle lessen gaan morgen, woensdag 14 oktober gewoon door.

Veelgestelde vragen over het coronavirus en sport vanuit de rijksoverheid. 

13 oktober 20:16 uur: De informatie op deze pagina is aangepast op basis van de persconferentie van het kabinet van 19.00 uur.

Op deze pagina leest u meer informatie over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en de mogelijkheid om te sporten of aanwezig te zijn bij een sportevenement. 

Spelregels voor sport in het kort

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, komen er nieuwe maatregelen voor sport. In het kort zijn de spelregels voor het sporten vanaf 14 oktober 22:00 uur: 

 1. Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden. 

 2. Maximaal 4 personen mogen samen sporten.

 3. Voor binnensporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.

 4. Er worden geen wedstrijden gespeeld.

 5. Voor topsporters gelden uitzonderingen.

 6. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld. En kinderen met klachten blijven thuis.

 7. Publiek bij sport is niet toegestaan.

 8. Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Protocol Corona-besmetting bij seniorenlessen Kwiek Actieve Leefstijl.

Bij iedere activiteit van de vereniging vult de docent een aanwezigheidslijst in van de deelnemers. Deze lijsten gaan wekelijks naar de ledenadministratie.

Mocht iemand van de deelnemers 1 of meer van de volgende klachten hebben: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, temperatuur boven 37.5 graden, dan mag die niet mee doen aan de beweegactiviteit en wordt hij/zij aangeraden om zich te laten testen op corona.

Bij een positieve uitslag worden de groepsgenoten, die bij de laatste gezamenlijke les aanwezig waren, hiervan op de hoogte  gebracht en mogelijk door de GGD worden benaderd ivm bron- en contactonderzoek.

Als een docent bovengenoemde klachten krijgt en positief getest wordt, worden de groepen waar hij /zij gedurende de laatste week les heeft gegeven, voor 10 dagen stopgezet zonder alternatief. 

 

Niet vergeten

 • Blijf thuis bij klachten en laat u testen.

 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.

 • Hoest en nies in uw elleboog

 • Was vaak uw handen.

  Bij vrijwel bij iedere sporthal, gymzaal of wijkcentrum staat een dispenser.

 • Volg de pijlen of aanwijzingen bij binnenkomst, deze zijn per locatie verschillend.

 • Kom niet te vroeg, 5 minuten voor aanvang.

 • Thuis uw sportkleding al aantrekken. In de kleedkamer jas ophangen en schoenen wisselen en direct doorlopen naar de zaal.

 • Zorg dat er niet meer dan 6 sporters in de kleedkamer zijn.

EINDE BEWEEGROUTES IN HET BOS.

Vanaf de lockdown tot 1 september waren alle drie de beweegroutes optimaal in de bossen van Berg en Dal en Mook en Middelaar.

Nu iedereen weer aan het sporten is in de zaal, zijn de routes er weer afgehaald. Deze twee mannen, Ton Daam en Ed van der Veer, hebben de afgelopen maanden de routes gecontroleerd en daar waar bordjes ontbraken ze weer opnieuw gemaakt en opgehangen. Hiervoor onze grote dank.

Deze mannen hebben voor veel loopplezier in Coronatijd gezorgd.

 

ton-en-ed

 

BUITEN SPORTEN

Goed nieuws, we mogen weer gaan sporten. 

De regering heeft besloten dat vanaf 11 mei BUITEN sporten in groepen voor alle leeftijden weer is toegestaan!

Binnen sporten is helaas nog niet toegestaan omdat bij het sporten aërosolen vrijkomen, binnen vormen deze een risico voor de verspreiding van het Corona virus. Daarom voorlopig nu alleen in de buitenlucht sporten.

Hier een kort intro filmpje van de start van de buitensporten:

https://www.youtube.com/watch?v=qMmxrEnnA4Y

Geen sportlessen.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer de sportlessen weer beginnen. We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM.

Omroep Berg en Dal.

Ook tijdens de coronacrisis is het belangrijk dat we blijven bewegen. Omroep Berg en Dal zendt op werkdagen om 11.00 uur een van de filmpjes uit. U kunt Omroep Berg en Dal vinden bij Ziggo op kanaal 36 en bij KPN op 1322. U doet toch ook mee!!

Reacties van leden.
We hebben al heel veel leuke reacties van leden ontvangen op de beweegroutes, filmpjes, etc. Met toestemming van de leden zetten we reacties op de website.Veel leden en docenten hebebn aangegeven dat ze het een goed initiatief vinden. Ook op Facebook hebben we al leuke reacties ontvangen. Kijk maar eens op de Facebookpagina. Er staan reacties en foto's bij het bericht over de Beweegroute.  Wil je ook reageren, met of zonder foto: stuur die dan naar lakeiwk.[antispam].@kpnmail.nl.

Wim Leusen heeft onderstaande reactie gestuurd:

Goedemorgen Marian,

Wat leven wij nu toch in een zeer onwezenlijke tijd.
Hopelijk krijgen wij als "Kwiek mensen" niet deze coronavirus.
Positief vind ik dat jij (met enkele sportdocenten) ons toch gezond  blijft houden.
Daarom zeer bedankt  voor de filmpjes zodat we thuis onze gebruikelijke bewegingen kunnen blijven maken. Samen met mijn vriendin doen wij zelfs enkele keren per dag deze oefeningen. Zij woont niet in Groesbeek maar in Geldrop anders was ze beslist lid geworden van onze Kwiek gemeenschap.
Marian ik waardeer zeer dat alle aandacht wordt uitgegaan naar het zo goed mogelijk beschermen van onze doelgroep.
Jullie positieve bijdrage kan mogelijk voorkomen dat wij ons minder kwetsbaar gaan voelen.
Nogmaals  dank Marian en de hartelijke groeten,
Wim van Leusen

Op Facebook (gaat over de Beweegroute in 't Groeske) is deze reactie geplaatst:

Hun namen weet ik niet maar ik wil de meneer en de jongen die leuke gym oefeningen in ‘T Groeske hebben opgehangen heel hartelijk bedanken. Wat een leuk initiatief. Ik heb jullie pas wel zien lopen maar niet gemerkt dat jullie oefeningen aan het maken waren. Ik heb er net een aantal gedaan toen ik mijn hondje ging uitlaten😁 Voor iedereen die nieuwsgierig is geworden.... als je gaat kijken en oefenen doe dit dan wel alleen of met minimaal 1,5 meter afstand van elkaar😉 Raak ook niks aan tijdens de oefeningen. Veel van de oefeningen kun je ook thuis doen. Blijf gezond allemaal en de meneer en jongen vd oefeningen jullie zijn TOPPERS!

 

Thuis in Beweging.

I.v.m. het coronavirus zijn er nu geen sportlessen. Het is wel heel belangrijk om in beweging te blijven. Daarom hebben de docenten instructiefilmpjes gemaakt om thuis en buiten oefeningen te doen. Deze filmpjes kun je vinden onder het kopje nieuwsberichten. Bekijk de filmpjes en blijf in beweging. De filmpjes worden van maandag tot en met vrijdag om 11.00 uur ook uitgezonden op Omroep Berg en Dal.

 

UPDATE Coronavirus

Onder verwijzing naar de persconferentie van 15 maart j.l., die u ongetwijfeld in groten getale gevolgd zult hebben, delen wij u mee dat wij de daarin door de overheid aangegeven maatregelen en de verlenging tot 6 april van de reeds uitgevaardigde maatregelen uiteraard zullen volgen. Dit betekent dat er in ieder geval tot en met 6 april a.s. bij Kwiek Actieve Leefstijl geen activiteiten plaatsvinden. 

Update Coronavirus    

Aan de leden van de seniorensportverenigingen

Fit en Fun, Kwiek Actieve Leefstijl, Gennep Vitaal en

Beweegcollectief Mook en Middelaar

 

                                                                                                              12 maart 2020

Beste leden,

 

Vandaag heeft het kabinet, samen met het RIVM, voor heel Nederland aangescherpte maatregelen aangekondigd. Hierin is ook een aantal zaken gezegd over senioren:

 • Vermijd grote groepen.

 • Senioren moeten ook het openbaar vervoer mijden en sociale contacten beperken.

 • Werk zoveel mogelijk thuis.

Omdat ook onze leden tot deze aangemerkte risicogroep behoren, hebben onze besturen het volgende besluit genomen

Wij schorten alle activiteiten, lessen en bijeenkomsten op, tot het einde van de maand maart (dus 31 maart). Er wordt dus niet gesport, gewandeld, geen nordic walking, geen hardlopen etc!

We begrijpen dat dit een ingrijpend besluit is, maar we proberen op deze wijze ons steentje bij te dragen aan waar premier Rutte toe oproept, dat we de bestrijding van deze ziekte met alle Nederlanders aanpakken.

 

Uiteraard zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen en hoe en wanneer wij weer gaan starten.

In deze tijd gaan wij er voor zorgen dat u via You-Tube lessen kunt blijven volgen.

Houdt daarvoor onze website in de gaten en neem anders contact op met uw contactpersoon.

 

Tot slot, bij deze ook een oproep om extra zorg te hebben voor uw naasten die een grote kans hebben op vereenzaming. Dit kan een familielid zijn, of een buur. Hopelijk is er een moment dat u hem of haar bijvoorbeeld kunt bellen, zodat we samen deze periode goed doorkomen.

 

Hartelijk dank voor uw begrip.

 

Namens de vier seniorensportverenigingen

Lianne Poels

Voorzitter Kwiek Actieve Leefstijl

coronovirus

Corona virus

Vanavond 12-03-20 zal er een spoedoverleg zijn met alle bestuursleden van de senioren sportverenigingen. Hierna zal er een besluit worden genomen over het wel of niet door laten gaan van de sportlessen. Verdere informatie volgt nog!

 

Ongetwijfeld volgt u, net als wij, het nieuws met betrekking tot het coronavirus. 

 

Ook de leden van Kwiek Actieve Leefstijl kunnen daarmee te maken krijgen.

Het coronavirus kan longontsteking geven.

 

Probeer te voorkomen dat u virussen krijgt of aan anderen geeft:

 1. Blijf thuis als u verkouden bent.
 2. Was uw handen vaak met zeep.
 3. Nies en hoest in uw elleboog.
 4. Schud geen handen.
 5. Houd afstand.
 6. Gebruik papieren zakdoekjes.


Wij verzoeken onze leden, die verkouden zijn, niet naar de lessen te komen. Bij twijfel, neem dan vooraf contact op met de docent.

Verder adviseert de GGD om frequent uw handen te wassen en te hoesten in uw elleboog. Daarbij is het van belang dat u dat op een juiste manier doet. Op de website van het RIVM staat een duidelijke instructie: https://www.rivm.nl/hygiene/handen-wassen 

WANDELEN IN CORONATIJD

Beste leden,

De omgeving van Groesbeek heeft veel natuurschoon te bieden. In deze Corona tijd is het voor veel leden niet vanzelfsprekend om in groepsverband te sporten. Dit is echter geen reden om thuis te blijven. Er op uit is gezond en verbetert de weerstand. Bestuurslid Tom Langen heeft 12 prachtige routes beschreven waar jullie als KWIEK leden gebruik van kunnen maken. De routes hebben de verzamelnaam “RONDJE GROESBEEK” gekregen. De routes zijn tussen de 10 en de 15 km lang met een wandelduur van ongeveer 3 uur, zijn uitdagend, gaan soms over minder bekende paden en bedoeld voor de sportieve wandelaar

Geniet er van. Opmerkingen over de routes kunnen jullie mailen naar negnal.mot.[antispam].@planet.nl   

wandeling-1-verrassend-mooi.pdf

wandeling-2-bergje-op-bergje-af.pdf

wandeling-3-v-i-ergezichten.pdf

wandeling-4-bosmeertjes.pdf

wandeling-5-trapje-op-en-trapje-af.pdf

wandeling-6-limburgs-ommetje.pdf

wandeling-7-berg-en-dal.pdf

wandeling-8-m-ooij.pdf

wandeling-9-rondom-t-ven.pdf

wandeling-10-op-en-af.pdf

wandeling-11-bos-en-hei-g.pdf

wandeling-12-bij-de-buren.pdf