Logo kwiek klein al

Zoeken

CURSUS NORDIC WALKEN

CURSUS NORDIC WALKEN

Geplaatst op 04-05-2023  -  Categorie: Algemeen

 

Onderstaand de tekst van een krantenartikel over de techniektraining Nordic Walken.

Wellicht heeft u zelf belangstelling of kent u iemand de de cursus wil volgen.

Zegt het voort!

 

Met vriendelijke groeten,

Bestuur Kwiek Actieve Leefstijl

Nieuwe cursus Nordic Walken bij Kwiek Actieve Leefstijl

Kwiek Actieve Leestijl organiseert dit voorjaar voor de tweede keer Nordic Walking Technieklessen in de prachtige, heuvelachtige bossen in omgeving Nijmegen, Berg en Dal en Groesbeek.

 

Voor de lessen Nordic Walken richt Kwiek zich vooral op de sportieve actieve 50 plusser die graag actief in de buitenlucht wil sporten waarbij er geen leeftijdsgrens naar boven is. Bij Kwiek vindt Nordic Walking plaats op fitnessniveau of op gezondheidsniveau. Fitte lopers kunnen intensiever lopen en voor mensen met verschillende lichamelijke klachten kan Nordic Walking een prima alternatief zijn.

 

Onder leiding van docenten die hiervoor zijn opgeleid, traint u samen met anderen in de bossen in de omgeving van Nijmegen, Berg en Dal en-of Groesbeek. Samen lopen motiveert, zorgt voor gezelligheid en na de les is er de mogelijkheid om gezamenlijk koffie of thee te drinken. 

 

Nordic Walking is een uitstekende sport voor diegenen die graag in de natuur willen bewegen. Door tijdens het lopen gebruik te maken van Nordic Walking stokken wordt het bovenlichaam ingezet, neemt de snelheid van lopen toe en wordt ongeveer 90% van je spieren gebruikt. Ook is het energiegebruik gemiddeld 30% hoger dan bij stevig wandelen. De conditie kan hierdoor sterk worden verbeterd; o.a. uithoudingsvermogen, coördinatie en balans nemen toe. Nordic Walking is dus een effectieve manier om tijdens het lopen je lichaam te trainen.

 

De kosten bedragen € 70 voor 5 lessen inclusief het gebruik van Nordic Walking stokken tijdens de lessen. Na afloop van de technieklessen mag u gratis meelopen tot en met september in een van de verschillende wandel- of trainingsgroepen van onze vereniging Kwiek Actieve Leefstijl.

 

·         Wanneer: op donderdagochtend 1, 8, 15,22 en 29 juni 2023

·         Tijd: 9.30 – 10.45 uur 

·         Locatie: Hotel Erica, Molenbosweg 17, Berg en Dal 

 

Voor meer informatie en aanmelden: mail naar lakeiwk.[antispam].@kpnmail.nl en kijk op www.kwiekactieveleefstijl.nl

 

 

nw-2

img-20230304-wa0004

img-20230304-wa0007