Logo kwiek klein al

Zoeken

HERSTARTEN SPORTEN 2

HERSTARTEN SPORTEN 2

Geplaatst op 18-05-2021  -  Categorie: Algemeen

Beste leden,

 

Het kabinet heeft maandag 17 mei de reeds aangekondigde versoepelingen bevestigd, die het mogelijk maken om weer te gaan sporten.

 

In de plannen van het kabinet is het volgende afgesproken:

 

De buitensporten (Nordic Walken en Sportief Wandelen) kunnen weer in groepen van maximaal 30 personen opgestart worden met in achtneming van 1,5 m afstand houden van elkaar. Dit betekent dat de buitensporten weer van start kunnen gaan. Het Nordic Walken kan met ingang van woensdag 19 mei onder leiding van de wandelbegeleiders weer opgestart worden en de trainingslessen vanaf zaterdag 22 mei. Het sportief wandelen op woensdag in Beek en op donderdag vanaf de Wolfsberg wordt ook weer zo snel mogelijk opgestart en de groepen krijgen hier zo spoedig mogelijk bericht over.

Voor de binnensporten in sporthallen geldt dat in een zaal maximaal 30 personen aanwezig mogen zijn maar dat er in die ruimte alleen in groepjes van twee bewogen mag worden. In de tekst van de overheid staat het als volgt omschreven: in een ruimte kunnen maximaal 15 tweetallen sporten, exclusief docent. We kunnen dus ook binnen weer aan de slag vanaf dinsdag 25 mei.

Op dit moment is het niet duidelijk of gemeenschapshuizen en sportzalen bij basisscholen ook onder bovengenoemde regel vallen. Het bestuur krijgt waarschijnlijk eind van deze week duidelijkheid hierover van de gemeente Berg en Dal. De groepen die in deze locaties sporten worden zo snel mogelijk geïnformeerd als ze weer van start kunnen gaan.

Tot de zomervakantie zal het nog improviseren zijn, zullen nog niet alle activiteiten opgestart kunnen worden en zullen we docenten de vrijheid geven om met de groepen te overleggen of de activiteiten die nu buiten plaatsvinden naar binnen verplaatst zullen worden of buiten worden gecontinueerd.

Meer informatie over de versoepelingen op sportgebied zijn te lezen op:

Plannen voor sporten binnen en buiten | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

Na de zomervakantie hopen we weer het volledige sportrooster te kunnen draaien, mits we Corona onder controle krijgen.

We hopen u op deze wijze geïnformeerd te hebben.

 

 

Met vriendelijke groeten,

Bestuur Kwiek Actieve Leefstijl