Logo kwiek klein al

Zoeken

20 jaar Nordic Walking van een hype naar een structurele sport!

20 jaar Nordic Walking van een hype naar een structurele sport!

Geplaatst op 19-08-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Marian Schijf

Dat er de eerste tijd geen ongelukken gebeurd zijn, als ik met mijn oranje poles (stokken) over de straat of in het bos liep, heeft mij altijd verbaasd. De vele opmerkingen van: je bent je latten vergeten of er ligt nog geen sneeuw waren er vrijwel dagelijks.

Maar dat Nordic Walking zo’n vlucht genomen heeft in onze omgeving, had ik alleen kunnen dromen. Nu, 20 jaar verder lopen in deze regio wekelijks meer dan 500 nordic walkers door de bossen, heide, polders en wegen. De beoefenaars zijn vaak ouder dan 35 jaar en worden uitgedaagd om met de poles de conditie, kracht en vaardigheden in de natuur op peil te houden. En dat in deze mooie omgeving waarbij ik (Marian Schijf) altijd zeg: de omgeving ligt er al, nu iedereen nog in de wandelschoenen.

20 jaar al en nog steeds zitten bij In Beweging de technieklessen op woensdag en zaterdag vol. De goed instructeurs weten alle lopers, gezonde maar ook mensen met een chronische aandoeningen, de techniek te leren. Vervolgens maken ze met gemotiveerde wandelbegeleiders van de seniorensportverenigingen wekelijks meerdere keren een prachtige training/wandeling.

 

Zaterdag 2 september 2017 om 9.00 en 11.00 uur zijn er weer gratis kennismakingslessen vanaf hotel de Wolfsberg, in een kleine groep. Na deze les is er de mogelijkheid om je op te geven voor de 6 technieklessen. Heb je de techniek onder de knie, dan mag je 4 weken lang met iedere groep meelopen die vanuit de verenigingen starten.

Wil je meedoen, geef je dan op: nairam.[antispam].@inbewegingsport.nl of bel 06 13260571.