Logo kwiek klein al

Zoeken

Van alles wat

VAN ALLES WAT!!

Het is de bedoeling dat hier dingen komen te staan van en over de sportgroepen. Leuke dingen, maar ook geen leuke dingen.

Maar ook tips, reacties, oproepjes aan en van leden, etc.

Heb je iets  te melden, stuur dan een mail naar lakeiwk.[antispam].@kpnmail.nl

sw-klein-amerika

Mooie foto van Dorine Eversen

Deze foto is gemaakt tijdens het Sportief Wandelen op 12 mei 2022. De asperges op Klein Amerika werden gesproeid.

Afscheidsfeestje Theo van Summeren

Onderstaand de link naar het filmpje van het afscheidsfeestje van Theo van Summeren.

 

KWIEK KOM JE OVERAL TEGEN!

kwiek-in-de-brugWist u dat u Kwiek op meerdere plekken in Nederland kunt tegenkomen?

Niet alleen in de gemeente Berg en Dal, maar ook in Nijmegen. En wie weet nog in meer steden of dorpen in Nederland !

 

In de weekkrant De Brug van 26 juni 2019 stond een leuk artikel over de beweegroute van Kwiek in Nijmegen.. Zie bijgaande foto. De beweegroute Kwiek in Nijmegen heeft niets te maken met Kwiek Actieve Leefstijl. Maar we vonden het wel leuk om dit te melden. Wie weet waar u Kwiek nog eens tegenkomt. Laat het ons weten !!

 

 

weekend-nw-2018-1

Weekend Nordic Walking Epen 20, 21 en 22 april 2018

weekend-nw-2018-4weekend-nw-2018-2

weekend-nw-2018-3

36 Nordic walkers zijn in het weekend van 20 april afgereisd naar Epen in Limburg voor hun jaarlijkse weekend. Na een perfecte voorbereiding van Theo, Mia, Saskia, Paula, Stephan en Lianne werd er op vrijdag om 18.00 uur de meeting gehouden op het terras van Hotel Inkelshoes. Aan het weer zou het dit weekend niet liggen, prachtig boven de 25 graden en geen regen. Dit had het de hele week nog niet gedaan, dus de bloesem stond er prachtig bij. Zo mooi heb ik Zuid Limburg de afgelopen jaren in de meivakantie niet gezien. Theo vertelt hoe het weekend eruit zou zien en gaf ons enkele tips hoe met de kamer en huisregels om te gaan. Daarna werd er met elkaar heerlijk gegeten. ‘s Avonds werd er onder leiding van Marleen en Joke het spel “ Ik hou van Holland” gespeeld. Er was veel plezier en er werd hard gestreden om de prijzen. Daarna gingen de voetjes van de vloer en werd er tot slaaptijd gedanst.

Zaterdag voor dag en dauw op, om 7.45 uur warming-up op het grasveld waar Marian een aantal stationnetjes had uitgezet waarbij de spieren op de komende dag werden voorbereid.

Na het ontbijt vertrokken we in 3 groepen het landschap in, de bergen en dalen en de Geul werden genomen. De organisatie had het goed geregeld; iedereen rond 12.00 uur aanwezig bij de lunch, die heerlijk was zodat we gesterkt de tochten konden afronden voor die dag.

Om 18.00 uur kwam de laatste snelle groep aan bij het hotel waar ze met applaus vanaf het terras werden verwelkomd door de andere groepen die een kortere route hadden gelopen.

De benen werden gestrekt en gerekt en onder het genot van een verdiend drankje rolden de verhalen van de afgelopen dag over tafel. Iedereen had erg genoten!

Na een frisse douche en lekker eten, verder uitbuiken en samenkomen en nog een laatste dansje zodat de ergste spierpijn eruit was en de tocht voor morgen werd nog even doorgenomen.

Zondag weer om 7.45 uur op het veld waar met de liefhebbers Yai Chi werd gedaan in het opkomende zonnetje, heerlijk om zo de dag te beginnen, wie niet meedeed bekeek het tafereel vanaf het balkon of terras. En ja hoor weer mooie routes werden ons voorgeschoteld en samen werd er rond het middaguur afgesloten met een heerlijke lunch.

Al met al ”EEN PRACHTIG WEEKEND” met prachtig weer en mooie routes, met dank aan Theo en zijn hulpen.

Volgend jaar in april gaan we weer, wil je met ons mee? Geef dit tijdig door aan Theo.

 

img-3324

En een lól dat we hebben!!

En een lól dat we hebben! Ik sta er natuurlijk niet op want ik nam de foto’s.

Na afloop zijn we moe en tevreden. Alles staat weer strak, voor zover dat op onze leeftijd nog kan.

Voor mij begon het met een fitness test bij Kwiek, en een advies op welk niveau ik me het best kon inschrijven voor een activiteit. Dat was dan sport en spel op woensdagmiddag om 4 uur. We staan dan in de sporthal “Morgen-Fit” in Ooij. Liever vandaag fit; morgen komt de spierpijn, weet ik uit ervaring. “Dan hebben jullie hard gewerkt”, zegt onze docent senioren sport, Toin Jongen.

Het begint met lopen op muziek: zoiets als bommen: bewegen op muziek, in een tempo net boven mijn normale loop tempo, en op muziek die we kunnen meezingen, als we nog adem over hebben en de tekst niet zijn vergeten. En dan allerlei bewegingen erbij met armen en benen. Intussen wordt er bij gekletst. Wonder dat er nooit iemand struikelt. Ik ben niet muzikaal genoeg om het zeker te weten, maar ik vermoed dat de docent de muziek uit kiest in oplopend tempo.

We eindigen met een spel gebaseerd op volley-, korfbal, badminton, hockey en zo meer maar uiteraard met aangepaste middelen en spelregels. We worden dan best fanatiek en gaan dan toch voor de punten. Maar er wordt ook veel gelachen. Gelukkig maar want het middendeel met de grondoefeningen was toch even afzien.

Wat mij betreft een prima manier om plezier en gezond bezig zijn te combineren. Thuis heb ik het geprobeerd met een roei-trainer en een cross-trainer, maar dát is saai! Het spul staat nu bij mijn kinderen en ik betwijfel of ze er nog iets mee doen. Geef mij maar een gezellige groep en een trainer die je dingen laat doen die je in je eentje nog geen vijf minuten volhoudt.

Er kunnen nog een paar mensen bij. Als je aarzelt: je kunt ook gewoon twee keer proberen of het je bevalt. Vragen? Bel me gerust op 024-3221747 of kijk op de website van Kwiek Actieve Leefstijl (www.kwiekactieveleefstijl.nl) .) Je ziet dan ook de andere activiteiten en groepen.

Evert Ruiter, Ubbergen

 

PS.: meer foto's vind je bij het menu-item fotoalbum!

Reactie van Wim Goossens m.b.t. valpreventie

Hallo,

Ik heb deze cursus al 2 keer gevolgd, ben ook al vanaf het begin Kwiek lid op de HORST in de Slenk. Kan deze cursus van harte voor iedereen aanbevelen, het heeft mij zeker geholpen omdat ik heel onstabiel ben. Ik begrijp niet waarom niet veel meer ouderen gebruik maken van de mogelijkheden die aangeboden worden om te bewegen op een verantwoord nivo.

Zowel op sociaal als ook op sportief gebied vind ik het heerlijk om op maandagmiddag in de Slenk te sporten/bewegen met een aantal andere Kwiekers. Ik hoop dat nog lang te kunnen doen!

 

Groetjes  voor alle medewerkers van Kwiek maar vooral voor Marian Schijf komen van:

Wim Goossens.

WANDELTOCHTEN DECEMBER 2017 EN JANUARI 2018

Op donderdag 28 december hebben we de jaarlijkse N 70 route voor de snelle lopers en een kortere tocht vanaf de Diepe gelopen. 

Zo’n 28 lopers vertrokken voor een wandeling zonder veel hoogteverschil vanaf de Diepe. Theo had met 4 andere wandelbegeleiders de leiding en liet iedereen weer genieten van een mooi stukje natuur. De lunch bij de Diepe was heerlijk en goed verzorgd zodat een ieder weer voldaan en sportief het nordic- jaar heeft afgesloten.

 28-dec-2017-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruim 25 lopers vertrokken om 10.00 uur van Tante Koosje voor de tocht van 15 kilometer, klimmen en dalen. Een heerlijk zonnetje vergezelde ons de hele dag. Er werd flink gelopen, koffie zoals altijd bij Sous les Eglises, vervolgens via de klim Duivelsberg naar Tivoli waar we opgewacht en verwelkomd werden door een muzikant die ons naar de heerlijke soep met belegd oerbrood bracht. Heerlijk! Rond drie uur kwamen we voldaan bij de plaats van vertrek aan. Wat een geweldige tocht is dit toch, en goed voor het lijf zo tussen het kerstbrood en oliebollen.

 

 28-dec-2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 3 januari was de traditionele nieuwjaarstocht, deze keer vanaf het terrein van de Vijverhof, met bijna 60 lopers uit vier gemeenten. De wind was sterk maar zodra we in het bos waren hadden we hier minder last van. Er werd gelopen op drie niveaus zoals we gewend zijn. Na twee uur lekker te hebben gelopen was er een uitgebreide lunch in Babylon bij onze nieuwe Nederlanders, heerlijk om te proeven van deze culturen.

Het nieuwe jaar is goed gestart.

Bedankt wandelbegeleiders voor deze mooi wandelingen en ontmoetingen! We hebben weer genoten! 

Dit jaar bestaat Kwiek10 jaar! Er worden dit jaar veel extra wandelingen/tochten gemaakt.

Wil je weten wanneer deze zijn, kijk dan vanaf half januari op de site onder het kopje10 jaar Kwiek.